Start Verksamhet Mötestider Ungdom Häftessekt. Mässor Samlar
Historik Frimärkets Dag Jubileum Styrelse Kontakt Länkar Arkiv

Frimärkets Dag

Frimärkets Dag är ett varje år återkommande manifestation för frimärkssamlade. Ett samarbete mellan Posten och frimärksklubbar landet runt.

Varje Frimärkets Dag har sitt eget tema och Posten ger ut speciella frimärken med anslutning till temat.

Första Frimärkets Dag i Sverige arrangerades 1945 och arrangemanget upprepades 1945 och 1949. Först 1972 återuppstod arrangemanget och har sedan varit årligen återkommande.

Föreningen var med på Frimärkets Dag redan 1972 när det återupptogs och har sedan varit med på arrangemanget varje år.

Frimärkets Dag 13 oktober 2018

Den 13 oktober firades frimärkets dag över hela landet, så också hos Oxelösunds Filatelistförening. Vi hade som vanligt öppet hus i klubblokalen. Läs mera här.

Frimärkets Dag 2019

Frimärketsdag 2019 blir lördagen den 9 november och då i anslutning till de frimärken som ges ut den 7 november. Tema är ännu inte fastställt.

Stämpel

Så har vi firat Frimärkets Dag i Oxelösund:

Frimärkets dag i Oxelösund 2018
Frimärkets dag i Oxelösund 2017