Oxelösunds Filatelistförening
Start Verksamhet Mötestider Ungdom Häftessekt.
Stämplar D-län Frimärkets Dag Jubileum Styrelse Kontakt
Mässor Samlar Historik Länkar Arkiv

Vad samlar föreningens medlemmar på?

Sverige och de nordiska länderna är de vanligaste samlingsområdena bland föreningens medlemmar.

De som samlar Sverige specialiserar sig ofta på ett särskilt område. Så har föreningen många samlare av svenska frimärkshäften, de samlas en egen sektion med egna möten.

En del samlare av Sverige samlar även orts-, järnvägs och ångbåtsstämplar liksom brev och helsaker. Ungefär 80 % av föreningens medlemmar samlar Sverige i en eller annan form.

De nordiska länderna är också populära, hela Norden eller enskilda nordiska länder och då vanligen i kombination med att man samlar Sverige i en eller annan form. Nästan 40 % av medlemmarna samlar ett, flera eller alla av de nordiska länderna.

En eller flera europeiska länder utanför Norden samlar 19 av förenings medlemmar. Populäraste europeiska länder är Tyskland och Storbritannien.

Frimärken från utomeuropeiska länder samlas av 10 av förenings medlemmar.

Givetvis finns aven motivsamlare i föreningen, 19 medlemmar har motiv- eller temasamlingar.

Tolv medlemmar samlar även på annat, som vykort och bältesspännarmaterial.

Totalt spänner alltså medlemmarnas samlingar över ett brett register, där många av medlemmarna givetvis samlar på mer än ett område.
© 2014-24 Oxelösunds FilatelistföreningKeywords: Oxelösunds Filatelistförening, Filateliförening, Frimärksklubb, Frimärkssamlare, Oxelösund och Nyköping, Södermanland