Start Verksamhet Mötestider Ungdom Häftessekt.
Stämplar D-län Frimärkets Dag Jubileum Styrelse Kontakt
Mässor Samlar Historik Länkar Arkiv

Arkiv 2021

Här finns material som publicerats på första sidan under 2021.

Start i höst!

Mejl sänt till medlemmar med känd mejladress. Publicerad: 2021-06-11

Hej på er!

Jag hoppas att ni har haft en bra vår trots alla de bekymmer pandemin har fört med sig. Vår frimärkshobby går ju till viss del att utöva ändå, men det blir inte detsamma när vi likasinnade nördar inte får chans att träffas. Nu ser vi äntligen en tydlig ljusning med kraftigt nedåtgående trend i antal allvarligt sjuka, inte minst tack vara att vaccineringen har kommit igång och med tanke på vår relativt höga medelålder har väl de flesta i föreningen fått möjlighet att i alla fall få en spruta.

Till vår stora sorg har vi förlorat några medlemmar där viruset han före. Detta kommer vi förstås att uppmärksamma så fort vi får chans att ses igen. Tack Åke för dina fina ord på hemsidan.

Om inget oförutsett inträffar kommer vi ha möjlighet att återuppta ordinarie verksamhet efter sommaren. Jag hoppas att ni alla känner er laddade och verkligen är beredda att ta upp föreningslivet igen. Jag kan förstå om man kanske har kommit ifrån känslan av delaktighet under det långa uppehållet, därför är det extra viktigt att vi alla hjälps åt med ett aktivt deltagande när verksamheten väl drar igång. Det är medlemmarnas sammanlagda engagemang som gör en förening och det är något vi har varit bra på och det ska vi fortsätta vara.

Några datum för första mötet är ännu inte satt, men det kommer kommuniceras under sommaren. Jag tänker också att vi ska hålla den länge planerade DE-träffen ganska tidigt i höst för att på så sätt tydliggöra att nu är verksamheten igång!

En riktigt trevlig sommar önskar jag er och att ni är ivriga som kalvar på första grönbetet när säsongen drar igång igen.

M.v.h. Anders Axelsson

In memoriam – Hans Pettersson

Publicerad: 2021-04-23

Hans Pettersson har oväntat avlidit i sviterna av Covid-19.

Hans blev medlem i föreningen för ett tiotal år sedan efter att han flyttat från Västerås till Nyköping.

Han var klubbens bibliotekarie, en uppgift som han skötte på ett föredömligt sätt, och han missade sällan föreningsmötena. Hans Pettersson var en hängiven filatelist och en omtyckt medlem i klubben.

Vi kommer att sakna Hans!

Klubbens bibliotek

Publicerad: 2021-05-12

Biblioteket håller stängt under sommaren. Sista öppethållande blir torsdag 20 maj 2021.

In memoriam – Tom Linder

Publicerad: 2021-04-16

Oxelösunds Filatelistförening har det smärtsamma uppdraget att meddela att klubbens sekreterare Tom Linder avled den 15 april.

Tom stod för en högt uppskattad insats för föreningen inte bara genom sina välformulerade protokoll, ofta men en stor portion humor, utan också genom sina kontakter med en mängd andra föreningar.

Oxelösunds Filatelistförening hade i Tom en positiv, lojal och mångkunnig medlem, som hela tiden var inriktad på föreningens bästa.

Toms bortgång lämnar oss med en känsla av stor saknad.

Ny urvalssändning

Publicerad: 2021-01-15

Årets första vända med urvalshäften kommer att gå runt. Hör av er till Anders Axelsson [adr. här] om ni vill komma med på distributionslistan.

Mötesverksamhet

Publicerad: 2021-01-15

Av förklarliga skäl kommer vi inte kunna ta upp någon form av normal mötesverksamhet ännu.

Klubbens bibliotek våren 2021

Publicerad: 2021-01-08

Klubbens bibliotek hålla öppet torsdagar jämna veckor kl.19.00-19.30, för medlemmar som behöver låna kataloger och annan litteratur. Första öppethållande blir den 14:e januari.

Arkiv -huvudsida.